Ευλογημένη πνευματική περιήγηση

Κυριακή 18 Μαρτίου 2018

Ελιόψωμο μοσχοβολιστό

Εύκολο ελιόψωμο φτιαγμένο από τα χεράκια σας για όλες τις ώρες της ημέρας.

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορείτε να κάνετε και ατομικά ελιόψωμα χωρίζοντας τη ζύμη σε μικρότερα κομμάτια.

Αποτέλεσμα εικόνας για Ελιόψωμο μοσχοβολιστό



Υλικά
    500 γραμ. αλεύρι
    1 φακελάκι ξηρή μαγιά
    1 ποτήρι χλιαρό νερό
    1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
    1 κουταλάκι ζάχαρη
    λίγο αλάτι
    1 και 1/2 φλιτζάνι ελιές πράσινες ή μαύρες κομμένες σε χοντρά κομμάτια

Οδηγίες

    Σε λεκανίτσα ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι, τη μαγιά και τη ζάχαρη, προσθέτουμε το νερό και ζυμώνοντας συνέχεια, το μισό ελαιόλαδο.

    Το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 10 λεπτά και μετά προσθέτουμε ζυμώνοντας το υπόλοιπο μισό ελαιόλαδο και τις ελιές.

    Το βάζουμε σε Νο28 ταψί και το αφήνουμε 30 λεπτά να φουσκώσει. Το αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο και το ψήνουμε για 45 λεπτά στους 175 βαθμούς.



                                    πηγή: cookpad.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου